Csodálatos cicusok


Kategória:
Cuki cicák, Cuki cicák

Létrehozva:
2021-03-23 10:56:37

Cikk írója:
Szabo Jánosne


Csodálatos cicusok

Csodálatos cicusok születésének első lépései

Egészség most és mindenkor

A macskák kölyökkorukban jelentős fizikai és viselkedésbeli változáson mennek keresztül. A speciális fejlődési igényeknek megfelelő táplálék segít nekik abban, hogy sérülékeny kölyökmacskák erős, egészséges felnőtt macskákká váljanak.

 Kölyökkor csodáaltos átalakulás

A kölyökmacska életének első hónapjaiban csodálatos átalakulásokon megy keresztül. A Royal Canin Kitten az egyedi igényeire szabott táplálékot biztosít élete e fontos szakaszában.

Látás

A kölyökmacska látása és az ahhoz kapcsolódó funkciók (térérzékelés) négy hetes korára fejlődnek ki teljesen.

Útmutató a macskák kölyökkorához

A macskák kölyökkora nagyon élvezetes időszak a gazdák számára, ugyanakkor rengeteg kihívást és tanulnivalót tartogat Önnek és a kedvencének egyaránt. A Royal Canin a világ különböző részén lévő állatorvosokkal, táplálási szakértőkkel és parterekkel konzultálva a következő információkat és tanácsokat gyűjtötte össze, amelyek célja, hogy Ön már a kezdetektől fogva egészséges életet tudjon biztosítani a kölyökmacskának.

 Felkészülés a kölyökmacska fogadására

Amikor először viszi haza a kölyökmacskát, az hatalmas változás mindkettejük számára. Sokkal könnyebbé teheti a folyamatot néhány egyszerű megelőző intézkedéssel a nagy nap előtt.

 kölyökmacska hazavitele és az első otthon töltött hetek

 Amellett, hogy a kölyök hazavitele és az első pár hét nagyon izgalmas, tele van kihívásokkal is. A megfelelő eszközökkel és felkészültséggel biztosíthatja, hogy az új jövevény és Ön is pozitív élményként élje meg mindezt.

A kölyökmacska etetése

 A kölyökmacska táplálása elsődleges szerepet játszik a fizikai és szociális fejlődésében. A tápanyagokat megfelelő arányban tartalmazó eledel segíti a fejlődést, és az egészséges élet alapja.

A kölyökmacska növekedési fázisai

A kölyök növekedési szakaszainak megértésével azonosítani tudja a rá váró kihívásokat, és azok kezelési módszerét. A felnőtté váláshoz szükséges egészséges fejlődéshez fontos, hogy az állat megfelelően kiegyensúlyozott táplálékot kapjon.

A kölyökmacska szocializációja és játék

A szocializációt a lehető legkorábban el kell kezdeni annak érdekében, hogy megelőzze a nemkívánatos viselkedésformák kialakulását, és a kölyök magabiztos, kiegyensúlyozott felnőtt macskává fejlődjön. Ismerje meg, hogyan segítheti elő a kölyökmacska szocializációját!

A kölyökmacska nevelése

Fontos, hogy nevelje a kölyköt, hogy kiskorától fogva helyes viselkedésre szoktassa, és megtanulja a más emberekkel és állatokkal való együttélés szabályait.

A kölyökmacska ápolásának alapjai

 Ha gondoskodik arról, hogy a kölyökmacska már egészen kiskorától hozzászokjon az ápoláshoz, egy életre megkönnyíti ezt a számára. Minden macskafajta egyedi ápolást igényel, és ennek a megértése elengedhetetlen a macska egészséges szőrzetének biztosításához.

A kölyökmacska egészsége

 Fontos, hogy jól ismerje a kölyökmacska szokásait és viselkedését, hogy gyorsan felismerje, ha valami nincs rendben. Emellett tisztában kell lennie néhány alapvető dologgal is, például az oltásokkal és az emlékeztető oltásokkal.

Sacred Birman kitten black and white