Az év gyermeke 2018-ban

Az év gyermeke 2018-ban


Még csak hét éves, de már ezernél is több kutyának segített egy texasi kisfiú

Romannak saját állatvédő szervezete van, pedig épphogy iskolás korú!

 

A Texasban élő Roman McCoon-nak ítélték 2018-ban az “Év Gyermeke” díjat. A mindössze 7 éves kisfiú elkötelezett állatmentő, és az a célja, hogy a lehető legtöbb kóbor kutyának családot találjon. Eddig már valamivel több, mint 1300 kutyát mentett meg, és juttatott szerető gazdihoz.

 

“Azoknak a kutyusoknak, akikkel összetalálkozok, mindennél nagyobb szükségük van a segítségre.” – nyilatkozta a kisfiú a CNN-nek.

Az ifjú állatmentő 4 éves kora óta imádja és segíti a kutyákat. Szülei mindenben támogatják, így Romannak önálló kutyamentő programja van. A Project Freedom Ride nevű állatvédő szervezet elsősorban olyan ebeken próbál segíteni Texasban, akikre nélkülük altatás várna. A díjátadón Roman ismertette a szervezetük programját, és elmondta, hogy már évek óta a küzd a segítségre szoruló kutyák megmentéséért.

“Emlékszem, a negyedik születésnapomra a szüleim pénzt akartak adni, de mondtam, hogy inkább adományozzuk azt oda a menhelyeknek.” – mesélte a fiú.

A példamutató kisfiú reméli, hogy korosztályából egyre több követője akad majd, aki szívügyének tekinti az árva kutyák megmentését.

 

“Szeretném, ha minél többen követnék a példámat, hiszen egyedül képtelen vagyok megmenteni az összes gazdira váró kutyust.” Roman azt is elmondta, fontosnak tartja, hogy kis védenceivel időt töltsön.

 

“Az anyukám mindig felveszi videóra, amikor játszom velük, és a videókat feltölti a Facebookra. Azért is jó ez, mert így láthatják a jövendőbeli gazdik, hogy miként viselkednek a kutyák. Soha nem fogom elfelejteni az első megmentett kutyát. Sullivan-nek hívták, de én csak Sully-nak becéztem. Őt is az utolsó pillantban sikerült megmentenünk, de mára egy jó családnál él.” – mondta Roman.

Az “Év Gyermeke” díjazottjára mindannyian büszkék lehetünk. Reméljük, hogy egyre többen követik majd a példáját!

Forrás: ketkes.com

Tetszett a cikk?

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

CukiságVilága cikkajánló

További cikkek »