Gyöngyös csirke és a gyöngytyúk

Kategória:
Cukiságaink, Állati cuki

Létrehozva:
2021-11-29 13:16:35

Cikk írója:
Kedvenceim CukiságVilága


Gyöngyös csirke és a gyöngytyúk


A gyöngyös tartása valójában egyszerű, de csak akkor, ha a tanulópénzt már megfizettük, ha egy-két, vagy inkább több szezon kudarcai után sem adtuk föl a szándékunkat, hogy ezt a „félvad" madarat tartsuk.

 

Ha nem tanyán lakunk, ahol a szomszéd kilométerekre van, hanem sűrűbben beépített területen, abban a biztos tudatban kezdjünk gyöngyöst tartani, hogy a szomszédhoz fűződő jó kapcsolatunknak - netán barátságunknak - hamarosan vége szakad. A gyöngytyúk ugyanis roppant hangos jószág, és a hangjában legfeljebb a gazdája talál örömet. Ennek előnye is van, tapasztalatok szerint a gyöngyösök lakta helyen ritkaság a vakondtúrás, ugyanis a gyöngytyúk hangját a vakond nem bírja elviselni. Sajnos könnyen előfordulhat, hogy e tekintetben a szomszédunk a vakondokkal ért egyet, tehát jól gondoljuk meg, hogy a gyöngytyúkjaink élőhelyét hova telepítjük!

Élőhelyet mondok, mert a gyöngytyúk egyik varázsa épp az életmódjában rejlik. Félvad természete folytán a szabad élet megtestesítője. Tartása csak természetes körülmények között képzelhető el.

 

 

CicaVilága cikkajánló

További magazin cikkek »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »